HTML

A három gárdista

2008.06.04. 09:32 | Angelus Novus | Szólj hozzá!

Minap három okányi roma kérte felvételét a Magyar Gárdába.

Elméleti szinten nincsen is ezzel semmi probléma. A Gárda hivatalosan nem vall rasszista nézeteket, céljuk mindössze a hagyományőrzés; emellett mindenféle közmunkák elvégzésével hasznára akarnak lenni a társadalomnak, valamint részt kívánnak venni a katasztrófavédelmi feladatok ellátásában. És nemzetőrséget akarnak létrehozni, mert valakinek mégiscsak meg kell védenie az országot, ha majd a szlovák hadsereg átlépi a Dunát.

Hivatalosan a Gárda lökött magyarok gyülekezete, akik komolyan hisznek abban, hogy a NATO- és EU-tag Szlovákia bármikor a közeljövőben hadat üzenne Magyarországnak.

Hivatalosan a Gárda lökött mélymagyarok gyülekezete, akik komolyan hisznek abban, hogy a magyar kultúrát zászlólobogtatással kell ápolni és előmozdítani, hogy megtört nemzetünk jelképek állításával felemelhető.

Hivatalosan keblükre ölelnek mindenkit, aki hangosan magyarnak vallja magát, mindegy, melyik felekezethez tartozik az illető, vagy milyen a bőre színe. Igen, nacionalisták ők, de hát genetikai alapon nem lehet azonosítani a magyarokat (1100 évnyi keveredés után meglehetősen kevés csörgedezik már Árpád véréből a Kárpát-medencében), és az ország lakossága sosem volt vallási szempontból homogén. Persze ki lehet zárni a nemzetből mindenféle csoportokat a legkülönfélébb indokokkal, de a Gárda erre eddig hivatalosan nem tett kísérletet.

A közvélemény nagyobbik részének szemében azonban a Gárda nem ilyen. A legtöbb ember szerint a Gárda nacionalista, félkatonai, fasiszta, rasszista szervezet, amelytől félni kell. Ezeknek az embereknek a szemében ebbe a Gárdába kérte felvételét a három okányi roma.

A három okányi romának nem jó, hogy jelentkeztek a Gárdába, mert a legtöbb ember tökéletesen hülyének fogja őket nézni, a többi roma pedig nem csak hülyének, de talán még árulónak is. A három roma úgy döntött, hogy a médiában hamis képet festenek a Gárdáról, és ők, mint magyar romák tökéletesen tudnak azonosulni célkitűzéseivel, ezért kívánnak csatlakozni hozzá. Lehet, hogy igazuk van. A világ szemében ettől még hülyék. Sok kellemetlenség fogja őket érni emiatt. Miért éri meg ez nekik?

Az egyik válasz az, hogy karakán, elveik mellett keményen kiálló emberek, akik mindennel és mindenkivel dacolva azt cselekszik, ami szerintük helyes. Ha így van, reméljük, nem tévednek.

A másik válasz, hogy piszok sok pénzt kapnak ezért. E forgatókönyv alapján a Gárda előre megfontolt szándékkal szerez romákat soraiba, hogy ezzel enyhítse a rasszizmus és a fasizmus vádját. Így a három gárdista avatásukat követően díszroma lesz, akiket majd az árpádsávos zászlóval együtt kiállítanak a rendezvényeken.

Meglátjuk, mit hoz a jövő.

Címkék: romák rasszizmus nacionalizmus magyar gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://horizont.blog.hu/api/trackback/id/tr4502736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása